Veelgestelde vragen

1. Ik woon niet in de buurt; is dat een probleem? Open/sluit indicator

Het Prinses Máxima Centrum zit op de Uithof/Utrecht Science Park in Utrecht. We zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Natuurlijk bieden we een goede reiskostenvergoeding. We hebben wel meer collega’s die dagelijks reizen, bijvoorbeeld uit Rotterdam en Eindhoven, en dat hebben ze er graag voor over.

2. Ik heb geen kinderaantekening, kan ik dan bij jullie werken? Open/sluit indicator

Jazeker! Als jij als verpleegkundige de goede instelling en motivatie hebt, dan bieden wij je de mogelijkheid om je kinderaantekening te halen. Daarna kan je ook nog doorgaan voor kinderoncologisch verpleegkundige. Mogelijkheden genoeg!

3. Ik heb geen ervaring in de kinderoncologie; is dat erg? Open/sluit indicator

Dat is geen probleem. Voor zorgmedewerkers leveren we maatwerk en opleidingen en die ervaring kun je bij ons opdoen en/of in een centrum dat onderdeel is van het shared care netwerk van het Prinses Máxima Centrum. Het shared care netwerk bestaat uit diverse ziekenhuizen in Nederland die betrokken zijn bij de behandeling van kinderen met kanker.

4. Wanneer kan ik als verpleegkundige starten met de opleiding? Open/sluit indicator

Voor de kinderaantekening kan je starten in april en oktober en voor de kinderoncologie opleiding in oktober. Afhankelijk van het moment dat je bij ons begint kunnen we een traject op maat met jou afstemmen.

5. Betaal ik de opleiding zelf? Open/sluit indicator

Het Prinses Máxima Centrum wil graag investeren in haar medewerkers. Dus vergoeden wij de opleiding(en) voor verpleegkundigen; we willen natuurlijk wel dat je na de opleiding bij ons in dienst blijft. We maken afspraken over een terugbetalingsregeling mocht je toch voor een loopbaan elders kiezen.

6. Zijn er doorgroei mogelijkheden? Open/sluit indicator

In het Prinses Máxima Centrum bieden we volop mogelijkheden! In de zorg bijvoorbeeld zijn er functies als kinderoncologieverpleegkundige, research verpleegkundige, verpleegkundig specialist, seniorverpleegkundige met een aandachtsgebied en functies als teamleider. Verder kennen we vele projecten en domeinen waar je naast directe patiëntenzorg ook je kennis en kunde kunt inzetten. We doen dit multidisciplinair en betrekken bij veel onderwerpen ook onze Kinderadviesraad.

7. Hoe krijg ik een goed beeld van het werken in het Prinses Máxima Centrum? Open/sluit indicator

We vertellen je er graag alles over. En ben je verpleegkundige, dan kun je altijd een dagje mee lopen!

Vacatures